torsdag 13. desember 2012

Første bok lest



Tittel: Venterommet i Atlanteren
Forfatter: Mona Høvring

Venterommet i Atlanteren handler om Olivia, en kvinne i midten av 20 årene, som er lei av jobb og hverdagens ensformighet. Forholdet til både moren og kjæresten er komplisert, og da hun plutselig arver et stort hus på Island av sin døde tante, vet hun ikke helt hva hun skal gjøre. Så forandrer alt seg når hun møter den interessante og vennlige Bé på toalettet i tantens begravelse. Det er en bok om å bryte seg selv løs, og Olivias oppgjør med det ensformige og strevsomme livet som fabrikkarbeider. 

Jeg synes boken hadde en en fin historie, som ikke var vanskelig å følge med på. Den er skrevet i førsteperson, og vi blir kjent med hoverpersonen mest gjennom hennes (ofte litt spontane)handlinger og tankereferater. Det er få fysiske beskrivelser av karakterene, så her er det rom for fantasi. 

Alt i alt syntes jeg boken var ganske bra. Den var ikke umulig å legge fra seg, men handlingen ble drevet fremover hele tiden, og karakterene var interessante og flersidige. 

1 kommentar:

  1. Fint, Kristin. Jeg er helt enig med deg, karakterene i denne boken er spennende, og den skaper stort rom for leserens egne tolkninger.

    SvarSlett